Locken met veelkleurig garen

Multicolor moussegaren van Gütermann
Multicolor moussegaren van Gütermann

Multicolour lockgaren van Gütermann

Gütermann heeft multicolour lockgaren op de markt gebracht waarmee je veel leuke dingen kunt doen. Het is moussegaren, dus niet één gesponnen draad zoals je gewend bent van naaigaren, maar een draad die bestaat uit verschillende dunne draadjes. Het garen toont zo mooi omdat het zich breed en plat op de stof uitspreidt, als het verwerkt wordt met een lock- of coverlocksteek. (Het garen lijkt sterk op seraflock garen van Amann/Mettler.) Ik wilde het garen heel graag uitproberen, maar wist nog even niet met wat en hoe.

 

Sample met het blauwe en rode multicolor moussegaren
Sample met het blauwe en rode multicolor moussegaren

 

Een nieuwe wintergarderobe voor mijn dochter

Een paar weken geleden begon ik na te denken over de najaars- en wintergarderobe van mijn dochter, over wat ze nodig heeft en dus wat ik voor haar zal gaan maken. Ze blijkt best wat nodig te hebben, ook ikzelf heb flink wat kleding nodig en dan is daar ook nog mijn zoon met zijn wensen! Kortom, ik kreeg al gauw een soort gehaast gevoel. Dat heeft geen zin, dus ik begon maar gewoon aan een 7/8e broek voor mijn dochter van paddestoelen corduroy (heel leuk geworden!) en daar wilde ik iets bij maken. Dat werd een “echt” jasje van een hele mooie rode corduroy, een restje dat ik nog had nadat ik al eerder een overgooier voor haar ervan maakte.

Gezien de haast die ik toch wel voelde, wilde ik de naden op een snelle maar toch mooie manier afwerken. En ja, dat kan dus met dat leuke multicolour garen! Dus op zaterdagmiddag nog gauw op de fiets naar Nottet, de naaimachinewinkel van Den Haag om het garen te kopen. Met het oog op de naailes heb ik drie kleuren gekocht. Twee van de kleuren heb ik uitgeprobeerd op de rode corduroy en ik vond het paarse garen het leukste resultaat geven. Later heb ik ook nog paarse details op het jasje gemaakt, dat maakt het extra leuk.

 

Door het multicolor garen wordt de naadafwerking ineens een sieraad!
Door het multicolor garen wordt de naadafwerking ineens een sieraad!

 

Ik ben tevreden met het resultaat! (En mijn dochter is superblij met haar jasje, ook heel leuk!) Nu nog kijken hoe leuk dit garen staat in een coverlocksteek, op een shirt voor mijn zoon. Dat komt nog. Eerst twee jassen, jurken, etc voor mijn dochter en mij. Maar misschien maak ik het toch even tussendoor, dat weet ik pas op de dag dat ik dat spontaan doe 😉

 

Waarom zou je het multicolorgaren eigenlijk alleen aan de binnenkant gebruiken...?
Waarom zou je het multicolorgaren eigenlijk alleen aan de binnenkant gebruiken…?

 

Tadadaaa... het jasje is af!

 

Het patroon voor dit jasje komt uit Burda Style van juni 2006 (patroonnummer 135 en maat 116). De stof heb ik ooit op een stoffenmarkt gekocht, het geweven sierband is van Farbenmix en de knopen komen uit China.

 

Inrijgen

O ja, handig om te weten: om zo’n sierlijke locksteek te krijgen heb je maar één klos van dit mooie garen nodig. Je rijgt alleen de bovengrijper hiermee in, voor de ondergrijper en de naald(en) gebruik je garen in de kleur van je kledingstuk.

 

Je hoeft het multicolorgaren alleen in de bovengrijper in te rijgen

Plaats een reactie