Een hele mooie jumpsuit op maat!

Nadat Petra deze twee leuke, wasbare tasjes voor haar eigen stethoscoop en die van haar zus (ze zijn beide huisarts) gemaakt had, wilde ze graag een jumpsuit maken.

 

 

Jumpsuit in stijl en naar maat

In de Burda Style van januari 2017 vond ze een patroon naar wens in de lange damesmaat. En dat is handig, want ze is mooi lang. In plaats van een zijden jersey kozen we in overleg voor een soepelvallende viscose. (We konden afwijken van gebreide stof, omdat de jumpsuit behoorlijk wijd is. Ze zal de stretch dus niet nodig hebben wij het aan- en uittrekken van de jumpsuit.)

 

 

Vanwege haar lengte pasten we het patroon aan. Zowel het bovenpand als de broek verlengden we. En daarna kon ze aan de slag met het knippen van de 3,5 meter dunne en soepelvallende viscose met olifantjes. Het was geen eenvoudig project, maar wat is hij mooi geworden! En de jumpsuit past zó goed! Geweldig toch, dat ze nu iets heeft dat haar echt goed past, dat helemaal haar smaak is én… dat ze ook nog zelf gemaakt heeft! Super. Goed gedaan Petra!

 

Plaats een reactie