Zomerkleding voor dochter!

Handmade wardrobe

Mijn dochter en ik hebben allebei een “handmade wardrobe”. By me, of course! Man en zoon dragen trouwens ook steeds meer kleding van mijn hand. Mijn zoon draagt shirts, sweaters, zomerbroeken en soms zomerjassen van mij en voor mijn man heb ik eerder al jassen gemaakt (waaronder een mooie wollen jas, verstevigd met padstitching!) en ook hij krijgt diverse shirts voor komende zomer. Over de garderobes van man en zoon schrijf ik later nog een keer, nu eerst over de kleding van mijn dochter.

 

Voor de kleding van dochter gebruik ik patronen uit o.a. Ottobre (vooral shirts) en haar jurken, leggings en incidentele broek teken ik zelf. Ik vind de kleding uit tijdschriften vaak te wijd op de schouders, te ruimvallend en vaak ook net niet mijn smaak. Gelukkig kan ik deze patronen naar believen aanpassen en helemaal blij ben ik dat ik zelf ook patronen kan tekenen!

 

Nu de zomer met rasse schreden nadert, moest ik snel aan de slag. Inmiddels ben ik twee rokjes, een jurk, 8 leggings en 3 shirts verder, dus laat maar komen die zomer! Ik ben nog niet klaar natuurlijk, maar ze heeft alvast iets nieuws, naast de dingen die ze van afgelopen jaar nog past (zoals haar zomerjas). Ondanks dat ik altijd mogelijkheden zie voor verbetering, ben ik ook tevreden met het resultaat. (E√©n van beide rokjes ontbreekt op de foto’s.)

 

Appelshirt en meer

Het shirt is gemaakt van appeltjestricot van Stenzo, de boordstof is van Heike (via www.kleurenmix.nl) en het patroon komt uit Ottobre Design (1/2008, nr. 12). De patronen van het rokje en de legging heb ik zelf getekend. De witte katoenen tricot komt van de stoffenmarkt en de broderie komt uit mijn onuitputtelijke voorraad ūüėČ

Ook leuk is dit shirtje van viscose (94%) en elasthan van Swafing. Het materiaal valt heel soepel en het was niet echt prettig om te verwerken, maar wel heel leuk! Ik heb het gekocht bij www.mamarieke.nl. Het patroon komt ook uit Ottobre Design (1/2008, nr.14 – van de lange mouwen heb ik korte gemaakt). De patronen van Ottobre vind ik vaak heel leuk al pas ik vrijwel altijd de pasvorm van de mouwen en schouders aan. Ik vind het mooier als de mouwinzet op de schouder begint, dat geeft meer vorm. Ook meet ik altijd de grootte van de mouwkop na in relatie tot de lengte van het armsgat. Vaak is de mouwkop te krap getekend waardoor de mouwkop niet mooi rond valt.

 

 

Zomerjurk van vrolijke rib

Mooie jurk van (biologische) zomerse rib van Cloud9. Cloud9 is Amerikaans en de prints zijn zó ontzettend leuk. Even op googelen dus! Let wel op, want de stofbreedte is ook Amerikaans, namelijk slechts 110 cm. Voor het patroon heb ik inspiratie opgedaan op pinterest (zie de Lotta dress van Compagnie M Рere wie ere toekomt), en daarna heb ik het zelf getekend. Ik vind het mooi als jurkjes goed aansluiten en niet al te ruim vallen. Het mooie figuurtje verdwijnt zo gauw in een te ruime jurk.

De jurk is in de taille en vlak boven de zoom versierd¬† met mijn favoriete zigzagband in geel, dit maakt het helemaal af naar mijn idee. Mijn patronen voor jurkjes sluiten achter altijd met knopen (tot wanhoop van de juffen op school, want met gym is het niet zo praktisch, maar ja, het oog wil ook wat!) en ik heb ze dus graag aansluitend wat de pasvorm betreft en ook liever niet “bulky” in de taille. Dus ik kies vrijwel nooit voor een aangerimpelde rok, maar voor kleine, platte plooitjes.

 

De katoenen tricot voor de legging heb ik op de stoffenmarkt gekocht. Aan de zoom van de legging heb ik een katoenen kantje genaaid. Om te zorgen dat er voldoende rek in blijft, heb ik de tricot uitgerekt, terwijl ik het kantje eraan naaide.

Plaats een reactie