Zwierige pauwenjurk

Nu de zon niet wil schijnen en het zo somber en kil blijft, kan mijn dochter nog fijn haar zwierige pauwenjurk aan! Ik ontwierp hem voor haar verjaardag (alweer een half jaar geleden) en ik ben nog steeds blij met hoe het ontwerp heeft uitgepakt.

 

 

Voor dit model heb ik gekozen voor een iets verhoogde taille, dat valt mooi. De halve cirkelrok zorgt voor de zwierigheid. De jurk sluit achter met knoopjes, zoals al mijn ontwerpen voor haar. Knoopjes zijn gewoon veel mooier dan een rits ­čśë

 

 

Ik heb de jurk gemaakt van een ribstof van Nootenboom, die door een klein aandeel polyester erin heel soepel valt. Strijken kan niet (dan krimpt hij onder de strijkbout). Een uitdaging was daarom wel om de pauw erop te krijgen. Voor zo’n applicatie gebruik ik meestal vliesofix en daarmee strijk je de applicatie op de stof voordat je hem met een fijne zigzag- of applicatiesteek vastzet. Dat heb ik nu ook gedaan, maar het was wel risicovol.

 

 

Daarna heb ik met een sierstiksel in donker rood garen het kroontje op het hoofd en de veren genaaid. Pas nadat de jurk af was, heb ik de knopen eraan genaaid.

 

 

 

 

Plaats een reactie